sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Viikon välipala 011


Koko 33 cm x 25 cm.

"Läikähdyttävän herttainen luomus..."

Sussu kertoo itse. Sulo on sanaton ihastuksesta.

Tämän tyynyn tein hänelle joululahjaksi joitakin vuosia sitten. Tapanani oli antaa teemaan sopivia, itsetehtyjä lahjoja, mutta jossain vaiheessa mielikuvitus alkoi loppua. Tämä tyyny tuntui ideana hienolta, mutta toteutusvaiheessa tajusin, että se olisi kyllä hieno, jos tekijä olisi ekalla luokalla. Huvittavinta on, että jouduin tekemään suorilla viivoilla melkein koko kehyksen koristeen, koska koukerot tuntuivat liian vaikeilta ja työläiltä.


Päivän lanssi 096


Pituus 9,7 cm.
Mercedes-benz 260E Binz Ambulance
made in W-Germany 1630
6 Zyl. 2599 ccm 122 kw 166 PS 5700 U/min

"Tämänkaltaiset yksilöt ovat kokoelmani helmiä. Tämän olen saanut kummini mersukokoelmasta, mikä jo pelkästään tekee tästä erityisen.

Toinen asia, joka tästä autosta tekee erityisen, on se, että olen tehnyt urani ensimmäisen palkallisen työvuoron tällaisessa autossa. Tosin se oli hiukan uudempi ja varustettu paneelivilkuilla. Kannettavat paarit siinä vielä siihen aikaan oli.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tämä tunnetaan tuttavallisemmin langinmersuna. Nykyaikaisessa ensihoidossa nämä autot ovat auttamattomasti liian pieniä. Siististä yksilöstä saisi vielä ihan mainion matkailuauton, sillä nämä ovat ajo-ominaisuuksiltaan hirmu hyviä!"