keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Päivän lanssi 128


Pituus 12,5 cm.

"Legon patentin umpeuduttua markkinoille on tunkeutunut halpiskopioita. Keräilijää erilaisuus ilahduttaa, mutta kaikesta työn laadusta näkee, ettei tämä ole läheskään Legon veroinen. Ruskettuneet ensihoitajat hovimestarien puvuissaan ovat riemastuttavia."

5 kommenttia:

 1. Eihän sitä tiedä jos vaikka halpiskopiomaissa hovimestarit hoitaa ensihoitajienkin hommat... Tai ehkä ensihoitajat hoitaa hovimestareiden hommat siinä oman toimen ohessa... ;)

  VastaaPoista
 2. Totta! Tosin ei ole montaa vuotta kun Suomessakin terveyskeskusten yhteydessä ensihoitajat tekivät monenlaisia hommia. Jossain päin Suomea päivystellessä piti hoitaa lippu salkoon liputuspäivinä, toisaalla ajettiin jopa ruohoa, jos hälytyksiä ei ollut. Puhumattakaan että hälytysten välillä on pitänyt lajitella potilaspapereita arkistossa tai vastata terveyskeskuksen puheluihin. Röntgenkuviakin tiedän ensihoitajien ottaneen, vaikka siihen tarvitaan oikeasti omat ammattilaisensa. Hovimestarina en tiedä onneksi kenenkään joutuneen olemaan! Nykyään ensihoitotehtävien välissä ei juurikaan taideta teettää ylimääräisiä muita hommia juuri missään, eikä kiireessä kyllä usein ehtisikään. Sen sijaan ensihoitajien työnkuva on kyllä laajentunut muilla tavoin ja potilaan kotona toteutettavien hoitojen osuus on kasvanut. Kun homma hoidetaan hyvin, ei päivystykseen aina tarvitse edes lähteä kuljettamaan.

  VastaaPoista
 3. Onkos tämä Venäjän tuliainen vai Puolan maan muovia (Cobi)?

  Minä ottaisin kyllä hovimestarien palveluita vastaan, jos sattuisin sänkyautoon joutumaan. Jalkalasijuoma vois olla moisessa tilanteessa hyvä puudutus :D

  Heather

  VastaaPoista
 4. Venäjältä tämä mukaan tarttui, joten lienee jossain Kiinan tai Venäjän kolkassa tehty? Hätäpäissäni heitin sen paketin pois. Toinen Venäjältä hommattu Legopaketti oli Gopod -logolla varustettu :D

  VastaaPoista
 5. Tai siis korjaan "legopaketti". Ja jalkalasista tarjoiltu kuplajuoma-anestesia olisi varmasti menestys! Joskin monet potilaat ovat nauttineet sitä jo profylaktisesti kuin aavistaen että illan mittaan saattaa vaikka sattua jotain.

  VastaaPoista